GK Questions

GK Questions

Question 1: Recently, the 80h session of the Indian History Congress (IHC) held in which of the following states?
Answer:
Kerala

Question 2: In January 2020, which state assembly has passed a resolution demanding rollback of the controversial Citizenship Amendment Act (CAA) 2019?
Answer:
Kerala

Question 3: Human Space Flight Centre (HSFC), India’s world-class facility for training astronauts will be developed at which of the following states?
Answer
: Karnataka

Question 4: Recently Hanoi has been included in the UNESCO Creative Cities Network (UCCN). Hanoi is the capital of which of the following countries?
Answer:
Vietnam

Question 5: Which of the Indian city is set to host the fifth edition of the Asia-Pacific Drosophila Research Conference which is being organized in the country for the first time?
Answer:
Pune

Question 6: What is the national game of Bangladesh?
Answer:
Kabaddi

Question 7: What is the national game of Australia?
Answer:
Cricket

Question 8: Who among the following was the first black Formula One World Champion in history?
Answer:
Lewis Hamilton

Question 9: What is the motto of the International Olympic Committee?
Answer:
Faster, Higher, Stronger

Question 10: Which country is the “country of origin” of taekwondo?
Answer:
Korea

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US