GK Questions


GK Questions

Question 1: Which country has passed the world’s first law to force tech companies to offer alternative payment systems?
Answer:
South Korea

Question 2: Dale Steyn, who announced retirement from international cricket, is from which country?
Answer:
South Africa

Question 3: Rajiv Gandhi Kisan Nyay Yojana (RGKNY) is the initiative of which Indian state/UT?
Answer:
Chhattisgarh

Question 4: Which organization has launched a new Cybersecurity Multi-Donor Trust Fund?
Answer:
World Bank

Question 5: India launched the ‘Year of Environment’ with which friendly country?
Answer:
France

Question 6: What is the nickname of South Africa?
Answer:
The Rainbow Nation

Question 7: Which country is called “Cockpit of Europe”?
Answer:
Belgium

Question 8: Which country is called “Land of Fire and Ice”?
Answer:
Iceland

Question 9: Which country is “The Bread Basket of Europe”?
Answer:
Ukraine

Question 10: What is the name of the Naval exercise that is being held between India and Russia?
Answer:
Indra Navy

No comments:

Post a Comment

Also read!

Click on any of the below text for additional links:

Class 6

→ Class 6 Computer Kips Solutions
→ Class 6 Gul Mohar English Solutions
→ Class 6 Map Pointing Solutions
→ Class 6 NCERT Civics Solutions
→ Class 6 NCERT Geography Solutions
→ Class 6 NCERT History Solutions
→ Class 6 NCERT Maths Solutions
→ Class 6 NCERT Science Solutions

Class 7

→ Class 7 Computer Kips Solutions
→ Class 7 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 7
→ English Writing Skills Class 7
→ Class 7 Map Pointing Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Notes
→ Class 7 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 7 NCERT Geography Solutions
→ Class 7 NCERT Geography Notes
→ Class 7 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 7 NCERT History Solutions
→ Class 7 NCERT History Notes
→ Class 7 NCERT History Extra Questions
→ Class 7 NCERT Maths Solutions
→ Class 7 NCERT Science Solutions
→ Class 7 NCERT Science Notes
→ Class 7 NCERT Science Extra Questions

Class 8

→ Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 8 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 8
→ English Writing Skills Class 8
→ Class 8 Map Pointing Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Notes
→ Class 8 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 8 NCERT Geography Solutions
→ Class 8 NCERT Geography Notes
→ Class 8 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 8 NCERT History Solutions
→ Class 8 NCERT History Notes
→ Class 8 NCERT History Extra Questions
→ Class 8 NCERT Maths Solutions
→ Class 8 NCERT Science Solutions
→ Class 8 NCERT Science Notes
→ Class 8 NCERT Science Extra Questions
→ Class 8 NCERT Science Exemplar
→ Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9

→ Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 9 Map Pointing Solutions
→ Class 9 NCERT Civics Solutions
→ Class 9 NCERT Geography Solutions
→ Class 9 NCERT History Solutions
→ Class 9 NCERT Maths Solutions
→ Class 9 NCERT Science Solutions

Class 10

→ Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Notes
→ Class 10 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 10 NCERT Geography Solutions
→ Class 10 NCERT Geography Notes
→ Class 10 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
→ Class 10 NCERT History Extra Questions
→ Class 10 NCERT Maths Solutions
→ Class 10 NCERT Science Solutions
→ Class 10 NCERT Science Notes
→ Class 10 NCERT Science Extra Questions

Computer Languages

→ Python Basics

Extra Activities

→ Extra Activities

Extra Knowledge

→ Extra Information
→ General Knowledge
→ Historical Places in India
→ Latest technology
→ Physical Sciences
→ Facts

• Mathematics quick links
→ Mathematical Terms
→ Maths Tricks

Home Top