GK Questions

GK Questions

Question 1: On which date, Hindi Day is celebrated?
Answer:
14 September

Question 2: In which state, India’s first Central Drug Laboratory (CDL) was established?
Answer:
Himachal Pradesh

Question 3: Which institution is set to organise a national-level hackathon named ‘SAMVEDAN 2021’, along with SONY India?
Answer:
IIT Madras

Question 4: FIDE is the international federation of which sports/game?
Answer:
Chess

Question 5: Which Indian became the third Indian to win Tennis singles match at Olympic?
Answer:
Sumit Nagal

Question 6: 13-year-old Momiji Nishiya, who recently won gold medal in the Tokyo Olympics, plays which sports?
Answer:
Skateboard

Question 7: By what %, the e-waste generated in India has increased in 2020, compared to the previous year?
Answer:
31.6%

Question 8: Which company collaborated with CBSE and Ministry of Education for “AI For All” initiative?
Answer:
Intel

Question 9: Vinay Prakash has been appointed as the Resident Grievance Officer for India, by which social networking company?
Answer:
Twitter

Question 10: Domestic Violence (Prevention and Protection) Bill, 2021, which was in the news recently, is associated with which country?
Answer:
Pakistan

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

• Class 9

Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 9 Map Pointing Solutions
Class 9 NCERT Civics Solutions
Class 9 NCERT Geography Solutions
Class 9 NCERT History Solutions
Class 9 NCERT Maths Solutions
Class 9 NCERT Science Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts (Animals)
Facts (Extra)

• Mathematics quick links
Cubes of numbers
Squares of numbers
Mathematical Terms
Maths Tricks