Kips Class 8 AI Unit 1: Excite AI Quiz Solution

Unit 1: Excite AI Quiz Solution

Quiz 2: AI or Not
Which of the following are AI and which is not. Choose Yes, No, or Maybe.


Answer:

Quiz 3: AI-related Fields
In the following quiz, try to determine which AI-related fields are involved. You have to select all that apply, for example, ML is always involved in some kind of statistics. (First one has been done for you as a sample.)

Answer:
1. Machine Learning → Robotics → Statistics
2. Machine Learning → Robotics
3. Machine Learning → Statistics
4. Machine Learning

Quiz 4: Multiple-choice Questions (MCQs)
You have been given a set of 20 MCQs based on the chapter. Each question has four options. Choose the correct option.
1. Which of the following is true?
a) Artificial Intelligent Systems involve software only.
b) Artificial Intelligent Systems involve hardware only.
c) Artificial Intelligent Systems involve software and hardware.
d) Artificial Intelligent Systems involve neither software nor hardware.
Answer:
c) Artificial Intelligent Systems involve software and hardware.

2. Which of the following types of tasks are comparatively easy for artificial intelligent systems?
(i) Common Tasks
(ii) Expert Tasks
a) (i) are easier
b) (ii) are easier
c) Both (i) and (ii) are equally easy
d) Both (i) and (ii) are equally difficult
Answer:
b) (ii) are easier

3. Which of the following artificial intelligence systems are most common today?
a) Artificial Narrow Intelligence Systems
b) Artificial General Intelligence Systems
c) Strong General Intelligence Systems
d) Strong Narrow Intelligence Systems
Answer:
a) Artificial Narrow Intelligence Systems

4. Which of the following artificial intelligence systems will theorically surpass human capabilities?
a) Artificial Board Intelligence Systems
b) Human Intelligence based Artificial systems
c) Super Computing Artificial Intelligent Systems
d) Artifical Super Intelligence
Answer:
d) Artifical Super Intelligence

5. Which of the following statements is not true for narrow AI?
a) They can only handle one task; the task for which they are developed.
b) These systems are at research stage.
c) This technology can be used for identifying faces in images.
d) This technology can be used by the doctors for better diagnosis of diseases.
Answer:
b) These systems are at research stage.

6. What are the advantages of programming done with AI?
a) Making changes to the program is easy and fast
b) Changes in the program automatically change the structure of the program
c) Such programs can even provide solutions for the tasks for which they are not programmed
d) Such programs are cheap and faster to develop
Answer:
b) Changes in the program automatically change the structure of the program

7. With the help of __________________ computers understand the common language used by the humans.
a) Neural Language Processing
b) Common Language Processing
c) Natural Language Processing
d) Human Language Processing
Answer:
c) Natural Language Processing

8. The AI system in existence today cannot
a) understand newspaper articles and human speeches.
b) do translations.
c) predict human behaviour.
d) recognise objects in the images.
Answer:
a) understand newspaper articles and human speeches.

9. Which of the following artificial intelligence systems are not limited to programmed responses.
a) Neural Network Systems
b) Narrow AI Systems
c) Strong AI Systems
d) Special AI Systems
Answer:
a) Neural Network Systems

10. Weak artificial intelligent systems _______________________________.
a) show intelligent behaviour
b) lack natural language processing skills
c) cannot perform complex tasks
d) can achieve self-consciousness with time
Answer:
a) show intelligent behaviour

11. ______________ systems are commonly used for testing theories and learning more about the working of human brain.
a) Narrow AI
b) Artificial General Intelligence
c) Applied AI
d) Cognitive AI
Answer:
d) Cognitive AI

12. Which of the following types of data can be used by artificial intelligent systems?
a) Sound data
b) Text data
c) Image data
d) All of these
Answer:
d) All of these

13. Which of the following technology is used by games like Emoji Scavenger Hunt?
a) Natural Language Processing
b) Natural Image Processing
c) Computer Vision
d) Neural Data Images
Answer:
c) Computer Vision

14. Which of the following statement is true for AI?
a) For AI, Natural Language Understanding is much difficult than Natural Language Generation
b) For AI, Natural Language Generation is much difficult than Natural Language Understanding
c) For AI systems, both Natural Language Understanding and Natural Language Generation are equally difficult
d) None of the statements are true
Answer:
a) For AI, Natural Language Understanding is much difficult than Natural Language Generation

15. Which of the following is one of the three domains of artificial intelligence?
a) Data
b) Natural Language Processing
c) Neural Networks
d) Computer Vision
Answer:
c) Neural Networks

16. Artificial intelligence systems ______________________________________.
a) duplicate the working of the human brain
b) try to copy the working of the human brain
c) try to partially copy the working of the human brain
d) are a thing of fiction
Answer:
c) try to partially copy the working of the human brain

17. Which of the following tasks is normally regared as an Expert Task?
a) Medical diagnosis of illness
b) Communication in natural language
c) Playing complex games, like chess
d) Solving complex mathematical models or problems
Answer:
b) Communication in natural language

18. What was the name of the computer that defeated World Champion Garry Kasparov in 1997?
a) Deep Sea
b) Ocean Blue
c) Old Sea
d) Deep Blue
Answer:
d) Deep Blue

19. Which of the following statement is true?
a) Comparing intelligence is difficult because intelligence is a one-dimensional variable.
b) Comparing intelligence is easy because intelligence is a one-dimensional variable.
c) Comparing intelligence is difficult because intelligence is a multi-dimensional variable.
d) Comparing intelligence is easy because intelligence is a multi-dimensional variable.
Answer:
c) Comparing intelligence is difficult because intelligence is a multi-dimensional variable.

20. Which of the following is correct?
a) Human decision-making is based on cognitive capabilities.
b) Human decision-making is free from bias.
c) Human decision-making is part of model-based decision-making process.
d) Human decision-making is always better than AI-based decision making.
Answer:
a) Human decision-making is based on cognitive capabilities.

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US