Riddles with answers!

Riddles with answers!

1. I speak without a mouth and hear without ears. I have no body, but I come alive with wind. What am I?
Answer:
An Echo

2. You measure my life in hours and I serve you by expiring. I'm quick when I'm thin and slow when I'm fat. The wind is my enemy. What am I?
Answer:
A candle

3. I have cities, but no house. I have mountains, but no trees. I have water, but no fish. What am I?
Answer:
A map

4. What is seen in the middle of March and April that can't be seen at the beginning or the end of either month?
Answer:
The letter 'R'.

5. You see a boat filled with people. It has not sunk, but when you look again you don't see a single person on the boat. Why?
Answer:
All the people were married.

6. What English word has three consecutive double letters?
Answer:
Bookkeeper

7. I come from a mine and get surrounded by wood always. Everyone uses me. What am I?
Answer:
A pencil lead

8. What disappears as soon as you say its name?
Answer:
Silence

9. How can the number four be half of five?
Answer:
IV, the Roman numeral for four, which is "half" (two letters) of the word five.

10. How many letters are there in the alphabet?
Answer:
11 letters are there in "the alphabet".

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US