GK Questions

GK Questions

Question 1: Name the top three states in the country in terms of population (in India only).
Answer:
Uttar Pradesh, Maharashtra, Bihar

Question 2: Name the state with highest and least literacy rate in India.
Answer:
Kerala (93.19%) and Bihar (63.82%)

Question 3: Which city has the highest literacy in India?
Answer:
Aizwal (Mizoram), 98.80%

Question 4: Which is India’s National Aquatic Animal?
Answer:
Ganga River Dolphin (Platanista gangetica)

Question 5: Great Indian Hornbill is the state bird of which Indian state?
Answer:
Kerala

Question 6: Which is the highest gallantry award for military officer?
Answer:
Param Vir Chakra

Question 7: Name India’s most populous city.
Answer:
Mumbai (1.25 crores)

Question 8: Which is the India’s standard meridian, for the calculation of the Indian Standard Time?
Answer:
82 36’E longitude

Question 9: Which is the southernmost point of the country, which was earlier known as pygmalion point?
Answer:
Indira point, in Andaman and Nicobar Islands

Question 10: From where India’s National Emblem was adapted?
Answer:
The Sarnath Lion Capital of Ashoka

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US