GK Questions

GK Questions

Question 1: What is the highest court of appeal in India?
Answer:
Supreme Court

Question 2: Including Chief Justice of India, how many judges are there in the Supreme Court?
Answer:
34 judges

Question 3: What is the upper age limit for a Supreme Court Judge?
Answer:
65 years

Question 4: Which Act regulates the procedure relating to the removal of judge of Supreme Court by the process of impeachment?
Answer:
The Judges Enquiry Act (1968)

Question 5: Which article of the constitution provides for the President to seek the opinion of the Supreme Court in facts of public importance or in any question of law or in the matters of disputes (Advisory Jurisdiction)?
Answer:
Article 143

Question 6: How many High Courts are there in India at present?
Answer:
25

Question 7: Who appoints the judges of a High Court?
Answer:
The President of India

Question 8: What is the maximum age allowed for a High Court judge?
Answer:
62 years

Question 9: Where is the seat of Andhra Pradesh High Court established in 2019?
Answer:
Amaravati

Question 10: How many High Courts have 3 benches each?
Answer:
2. Mumbai High Court has benches at Nagpur, Panaji and Aurangabad. Guwahati High Court has benches at Kohima, Aizwal and Itanagar.

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US