Kips Class 8 AI Unit 2: Relate AI Quiz Solution

Unit 2: Relate AI Quiz Solution

Quiz 1: Match the columns
Match the following Smart Products with what they do as well as with the companies that produce them:

Quiz 1

Answer:

Quiz 1 Answer

Quiz 2: True or False
1. Amazon and Walmart use Al technology to understand their customers better.
2. AI technology doesn't have any risks.
3. Smart buildings and smart cities help in sustainable development.
4. The latest phase of smart cities involves replacement of government servants with Als.
5. Smart cities can lead to better disaster management and responses.
6. Smart buildings do not need a number of interconnected devices.
7. Smart buildings in existence today are only partly smart.
8. Smart buildings can inform the manufacturers when something needs to be replaced or upgraded.
9. Smart cities connect individuals with communities.
10. The development of self-driving vehicles will help in reducing accidents and traffic jams.
Answer:

1. True
2. False; AI technology does have risks.
3. True
4. False; The latest phase of smart cities involves citizen participation in decision-making.
5. True
6. False; Smart buildings need a number of interconnected devices.
7. True
8. True
9. True
10. True

Quiz 3: Multiple-choice Questions (MCQs)
You are given a set of 10 MCQs based on the chapter. Each question has four options. Choose the option that suits you the best. You are advised to go to the relevant portion of the chapter to dig for more information about the questions in hand.
1. In which of the following products does the AI play multi-game matches with humans?
a) Alexa
b) AlphaGo
c) Allo
d) AI Now
Answer:
b) AlphaGo

2. What is the name of the Home Assistant and series of Smart Speakers marketed by Google?
a) Google Home
b) Google Go
c) Google Now
d) Google Future
Answer:
a) Google Home

3. Google's self-driving car project is called ____________________.
a) Alphabet
b) CRUISE
c) Waymo
d) Mobileye
Answer:
c) Waymo

4. Smart phones developed by which of the following companies have in-built AI that improves the quality of the images taken by camera over a period of time?
a) Samsung
b) Apple
c) Nokia
d) Google
Answer:
d) Google

5. Smart Cities will have better scores on five major aspects. Which of the following is NOT one of these five?
a) Environment
b) Transportation
c) Safety
d) Life expectancy
Answer:
d) Life expectancy

6. Siri is a digital assistant developed by _____________.
a) Microsoft
b) Apple
c) Google
d) IBM
Answer:
a) Microsoft

7. What is IBM's Watson?
a) Self-driving vehicle
b) Supercomputer platform
c) Messaging service
d) Digital assistant
Answer:
b) Supercomputer platform

8. In most of the cases, AI adds intelligence to the existing products. This is known as __________.
a) AI Automation
b) AI Adaptation
c) AI Augmentation
d) AI Acquisition
Answer:
c) AI Augmentation

9. What do we call the AI capability of self-programming by learning from the data fed to it?
a) AI Programming
b) AI Adaptation
c) AI Augmentation
d) AI Development
Answer:
b) AI Adaptation

10. What is the name of Google's AI-based messaging service?
a) Allo
b) Helo
c) Orkut
d) Facebook
Answer:
a) Allo

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US