Kips Class 8 AI Unit 4: Possibilities AI Quiz Solution


Unit 4: Possibilities AI Quiz Solution

Quiz 1: History of AI Development
Arrange the following events in the chronological order. Write the number in the blank oval to suggest your order of events.

Quiz 1

Answer:

Quiz 1 Answer

Quiz 2: AI Related Careers
Divide the following careers into core AI development and deployment careers and the careers that help individuals engaged in core AI development and deployment of the AI systems:
→ Algorithm Specialist
→ Architects
→ Computer engineers
→ Computer scientists
→ Defence Specialist
→ Graphic designers
→ Mechanical, manufacturing, electrical engineers
→ Medical professionals
→ Musicians and other entertainment specialist
→ Software analysts
→ Software developers
Answer:

• Core AI development and deployment careers
→ Algorithm Specialist
→ Computer engineers
→ Computer scientists
→ Software analysts
→ Software developers
• Careers that help individuals engaged in core AI development and deployment of the AI systems
→ Architects
→ Defence Specialist
→ Graphic designers
→ Mechanical, manufacturing, electrical engineers
→ Medical professionals
→ Musicians and other entertainment specialist

Quiz 3: Multiple-choice Questions (MCQs)
You are given a set of 10 MCQs based on chapter. Each question has four options. Choose the option that suits you the best. You are advised to go to the relevant portion of the chapter to dig more information about questions in hand.
1. Who among the following coined the term “Artificial Intelligence”?
a) Alan Turing
b) John McCarthy
c) Bill Gates
d) Steve Jobs
Answer:
b) John McCarthy

2. Which of the following countries was the first to start work on Fifth Generation Computer Systems Project (FGCS)?
a) USA
b) UK
c) France
d) Japan
Answer:
d) Japan

3. The knowledge of platforms like Hive, Hadoop, etc., is must for a career as a __________.
a) Machine Learning Engineer
b) Data Scientists
c) Research Scientists
d) All of these
Answer:
b) Data Scientists

4. Which of the following phases of AI research started with the Dartmouth Conference?
a) First Phase
b) Second Phase
c) Third Phase
d) Fourth Phase
Answer:
a) First Phase

5. In which year did the first AI winter start?
a) 1964
b) 1974
c) 1984
d) 1994
Answer:
b) 1974

6. In which of the following phases of AI research, the focus was on developing Intelligent Knowledge Based Systems?
a) Phase I
b) Phase II
c) Phase III
d) Phase IV
Answer:
c) Phase III

7. Which of the following statements is NOT true regarding the Intelligent Knowledge Based Systems?
a) They worked on data in form of rules.
b) They were incapable of learning.
c) They were automatically updated.
d) They lacked common sense.
Answer:
c) They were automatically updated.

8. Which of the following was the first project for developing AI systems capable of common sense reasoning?
a) Cyc Project
b) Project Watson
c) Project Siri
d) Deep Mind Project
Answer:
a) Cyc Project

9. The AI capability of learning from your actions and responding accordingly is known as _______________.
a) AI Perception
b) AI Automation
c) AI Prediction
d) AI Notification
Answer:
b) AI Automation

10. Career in which of the following fields needs experience of business and markets?
a) Machine Learning Engineer
b) Research Scientists
c) Business Intelligence Developer
d) Data Scientists
Answer:
c) Business Intelligence Developer

No comments:

Post a Comment

Also read!

Click on any of the below text for additional links:

Class 6

→ Class 6 Computer Kips Solutions
→ Class 6 Gul Mohar English Solutions
→ Class 6 Map Pointing Solutions
→ Class 6 NCERT Civics Solutions
→ Class 6 NCERT Geography Solutions
→ Class 6 NCERT History Solutions
→ Class 6 NCERT Maths Solutions
→ Class 6 NCERT Science Solutions

Class 7

→ Class 7 Computer Kips Solutions
→ Class 7 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 7
→ English Writing Skills Class 7
→ Class 7 Map Pointing Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Notes
→ Class 7 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 7 NCERT Geography Solutions
→ Class 7 NCERT Geography Notes
→ Class 7 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 7 NCERT History Solutions
→ Class 7 NCERT History Notes
→ Class 7 NCERT History Extra Questions
→ Class 7 NCERT Maths Solutions
→ Class 7 NCERT Science Solutions
→ Class 7 NCERT Science Notes
→ Class 7 NCERT Science Extra Questions

Class 8

→ Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 8 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 8
→ English Writing Skills Class 8
→ Class 8 Map Pointing Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Notes
→ Class 8 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 8 NCERT Geography Solutions
→ Class 8 NCERT Geography Notes
→ Class 8 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 8 NCERT History Solutions
→ Class 8 NCERT History Notes
→ Class 8 NCERT History Extra Questions
→ Class 8 NCERT Maths Solutions
→ Class 8 NCERT Science Solutions
→ Class 8 NCERT Science Notes
→ Class 8 NCERT Science Extra Questions
→ Class 8 NCERT Science Exemplar
→ Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9

→ Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 9 Map Pointing Solutions
→ Class 9 NCERT Civics Solutions
→ Class 9 NCERT Geography Solutions
→ Class 9 NCERT History Solutions
→ Class 9 NCERT Maths Solutions
→ Class 9 NCERT Science Solutions

Class 10

→ Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Notes
→ Class 10 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 10 NCERT Geography Solutions
→ Class 10 NCERT Geography Notes
→ Class 10 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
→ Class 10 NCERT History Extra Questions
→ Class 10 NCERT Maths Solutions
→ Class 10 NCERT Science Solutions
→ Class 10 NCERT Science Notes
→ Class 10 NCERT Science Extra Questions

Computer Languages

→ Python Basics

Extra Activities

→ Extra Activities

Extra Knowledge

→ Extra Information
→ General Knowledge
→ Historical Places in India
→ Latest technology
→ Physical Sciences
→ Facts

• Mathematics quick links
→ Mathematical Terms
→ Maths Tricks

Home Top