Kips Class 7 Cyber Beans Chapter 9 Using Lists and Tables in HTML5

Chapter 9 Using Lists and Tables in HTML5

Brain Developers
A. Fill in the blanks:
1. A List is the most efficient way of presenting information in a precise manner.
2. An Unordered list indents each item in the list and adds a bullet against each item.
3. The Border-spacing property is used to specify the distance between the borders of the adjacent cells.
4. The Reversed attribute of <ol> tag puts the list in the descending order.
5. A Description list is used to present a list of definitions for terms.

B. State True or False:
1. An Ordered list automatically starts with the number 0. (False)
Correct Answer:
An Ordered list automatically starts with the number 10.
2. The List-style-type property specifies the type of list item marker that will be used as a bullet. (False)
Correct Answer:
The List-style-type specifies the bullet style that will be used as the type of list item marker.
3. The <TR> tag must always be present inside the row tag <TD>. (False)
Correct Answer:
The <TD> tag must always be present inside the row tag <TR>.
4. The tag <DT> is used to define the terms or names. (True)
5. The default value of empty-cells property is hide. (False)
Correct Answer:
The default value of empty-cells property is show.

C. Application Based Questions:
1. Manas has created a table and he wants that the table borders should be collapsed into a single border. Which property should he use?
Answer:
He should use border-collapse property.

2. Myrah want to use an image as the list item marker for her list. Can you suggest her the property to complete the task?
Answer:
She should use List-style-image property to complete the task.

D. Multiple Choice Questions:
1. Unordered lists is also known as _________ list.
a) Bulleted
b) Numbered
c) Multilevel
Answer:
a) Bulleted

2. By default, ordered list starts with ______________.
a) A
b) 1
c) a
Answer:
b) 1

3. With ________ property, you can specify the position of the list-item markers.
a) List-style-position
b) List-style-place
c) List-position
Answer:
a) List-style-position

4. In Description list, _____________ tag helps in describing each term or name.
a) <dl>
b) <dd>
c) <dn>
Answer:
b) <dd>

5. _______________ property helps in specifying the placement of a table caption.
a) Caption-style
b) Caption-place
c) Caption-side
Answer:
c) Caption-side

E. Answer the following:
1. Differentiate between <UL> and <OL> tags.
Answer:
<ul> tag begins an unordered list, where the items in the list are not to be displayed in any particular sequence. Whereas, the tag displays the list of items in a specific order. Such a list is called an ordered list. It indents and gives a number to each item in the list.

2. What are the different types of lists supported by HTML5? Explain each one of them briefly.
Answer:
The different types of lists supported by HTML5 are
• List-style-type: This property specifies the bullet style that will be used as the type of list item marker.
• List-style-image: With this property, you can specify an image as the list item marker.
• List-style-position: You can specify the position of the list-item markers with the help of this property, i.e., to make them appear inside or outside the content flow.

3. What are Tables and how are they created in HTML5?
Answer:
Tables are extremely popular on the web because they are flexible and an attractive way of presenting information in the form of rows and columns. To create a table in HTML5, <table> tag is used. Each table begins with a <table> tag and ends with </table> tag.

4. Write short notes on:
a) List-style-image: ____________________________________________
b) List-style: __________________________________________________
c) Empty-cells: ________________________________________________
Answer:

a) List-style-image: With this property, you can specify an image as the list item marker.
b) List-style: This is the shorthand property wherein all the list properties can be specified in one declaration.
c) Empty-cells: This property helps in specifying whether or not the border and background are to be placed around empty cells in a table.

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US