Kips Class 6 Cyber Apps Chapter 10 Working with Animate CC

Chapter 10 Working with Animate CC

Brain Developers
A. Fill in the blanks:
1. A symbol is a reusable object for static images or animation.
2. There are three types of symbols.
3. Morphing refers to special effects in animation that transforms from one shape into another shape.
4. The shortcut to convert any object into symbol is F8.
5. In Animate, a set of Paint Brushes called Brush library are available by default.
 

B. State True or False:
1. We can create only one instance of a symbol. (False)
Correct Answer:
We can create multiple instances of a symbol.
2. Motion Tweening works on symbols. (True)
3. Shape Tween works if the object is converted into symbol. (False)
Correct Answer:
Shape Tween does not work if the object is converted into symbol or is grouped.
4. The Property Inspector in Animate displays all the attributes regarding the object which is selected. (True)
5. We cannot edit the Properties of graphic symbol. (False)
Correct Answer:
We can edit the Properties of graphic symbol.

C. Application Based Questions:
1. Feroz wants to create an animation, in which he would show a smiling face changing into a crying face. Which tweened animation should he use to get the desired result?
Answer:
He should use Shape Tween to get the desired results.

2. Bhoomi has learnt Animate in school. While practising at home she has drawn a beautiful scene of cloudy day. She wants to show the movement of clouds in the sky, but does not remembers the option that can perform this action. Help select the correct option to accomplish the task.
Answer:
She can either use Motion guide or Motion tween to accomplish the task.

D. Multiple Choice Questions:
1. _________________ is the shortcut key to open the Library dialog box.
a) Ctrl + M
b) Ctrl + L
c) Ctrl + D
Answer:
b) Ctrl + L

2. To preview the animation effect, press ___________________ key combination.
a) Ctrl + Shift
b) Ctrl + Enter
c) Ctrl + Alt
Answer:
b) Ctrl + Enter

3. ____________ defines the path of the movement for an object.
a) Motion Tween
b) Shape Tween
c) Motion Guide
Answer:
c) Motion Guide

4. ___________________ is represented by a red vertical line in the Timeline window.
a) Frame
b) Playhead
c) Keyframe
Answer:
b) Playhead

5. ______________ option displays only the outline of the object in the frames.
a) Onion skin
b) Onion Skin Outlines
c) Edit
Answer:
b) Onion Skin Outlines

E. Answer the following:
1. What are symbols? Name the types of symbols.
Answer:
A symbol is a reusable object for static images or animation. It is either created in Animate with the help of drawing tools or imported from other sources. There are three types of symbols available in Animate:
• Movie Clip
• Button
• Graphics

2. Define the term Instance.
Answer:
Instance is a copy of the original symbol. The size, colour, shape, and position of an instance can be altered without affecting the original symbol.

3. What do you understand by the term Animation?
Answer:
When a series of images are displayed in a rapid sequence at a fixed interval of time, an illusion of movement is created. This illusion of movement created by quick transition of images is termed as Animation.

4. What is the utility of Motion Guide?
Answer:
Motion Guide defines the path of the movement for an object.

5. How do you convert an object into a symbol? Explain briefly.
Answer:
To convert an object into a symbol:
• Choose the Selection Tool and drag the mouse pointer on the Stage to enclose an object.
• Choose Modify > Convert to Symbol.
• Convert to Symbol dialog box. Choose Graphics from the Type drop-down list.
• Specify the symbol’s name in the Name text box and click on OK.
• New symbol is now added in the Library panel.

6. What is Tweening? List the types of Tweening.
Answer:
Animations can be created in Animate with the help of tweening, which means ‘in between’. The movement from one keyframe to the other become convenient with the use of the tweening. Animate provides three types of tweened animation:
• Motion Tween
• Shape Tween
• Classic Tween

7. Explain the use of Paint Brush tool.
Answer:
Paint Brush Tool is used to draw stylish brush strokes. These brush strokes can be applied on the existing object, or you can use it to draw any path on the stage.

No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9 Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks

CONTACT US