Kips Class 6 Cyber Beans Chapter 6 Animating Text and Object

Chapter 6 Animating Text and Object

Brain Developer
A. Fill in the blanks:
1. Transitions are the special effects you see when one slide changes to another in Slide Show View.
2. Animation effects can be applied on both objects and text on a slide.
3. Action Button is a ready-made button for defining hyperlinks on a slide.
4. It is essential to connect a microphone to a computer while recording your sound.
5. From beginning button is present on the Start Slide Show group.
6. Click on the Play button to start the sound.

B. State True or False:
1. Action Buttons can be used to link any other applications to the current slide. (False)
Correct Answer:
Action Buttons can be used to link any other applications to the any slide.
2. We can add sound to text or graphics in a presentation. (True)
3. Video clips can be added to a slide by selecting the Home tab. (False)
Correct Answer:
Video clips can be added to a slide by selecting the Insert tab.
4. We can choose transitional sound effects from the Transition Sound drop-down arrow. (True)
5. Transition effects give motion to the text and pictures. (False)
Correct Answer:
Animation effects give motion to the text and pictures.
6. Media group is present on the Insert tab. (True)
7. The speaker icon on a slide cannot be moved or resized. (False)
Correct Answer:
The speaker icon on a slide can be moved or resized.

C. Application Based Questions:
1. The teacher has asked Kabir to open a blank slide and write a paragraph on 'Save The Environment'. He is also being given instructions not to use any text placeholder in it. Suggest him as to how he can enter the text on a blank slide.
Answer:
Select Blank Slide layout > Click on Insert > Text Box and enter text in a blank slide.

2. Priya has made a project on 'Child Labour-A Curse' with 20 slides in it. She wants to import data from Microsoft Word file. Suggest her the option using which she can fulfil the task.
Answer:
Select Home tab > New Slide > Slides from Outline option. From the Insert Outline dialog box, browse the location of file and click on Insert.

D. Multiple Choice Questions:
1. Transition effects can be seen in _________________ view.
a) Slide Sorter
b) Notes Pages
c) Slide Show
Answer:
c) Slide Show

2. ________________ effects can be added to objects on a slide.
a) Animation
b) Transition
c) Sound
Answer:
b) Transition

3. The recorded sound files are assigned the extension _____________
a) .midi
b) .wma
c) .wav
Answer:
c) .wav

4. The Animation Pane button is available on the ________________ tab.
a) Slide Show
b) Review
c) Animations
Answer:
c) Animations

E. Answer the following:
1. What do you understand by Animation? How is it helpful in a presentation?
Answer:
The ability to move objects like text, graphics, charts, logos, etc in any direction of a slide is called Animation. We can animate the text, pictures, shapes, tables, smart art, graphics, and other objects in a presentation by applying sound effect including movements.

2. What is meant by Transitions?
Answer:
Transition effect appears when one slide changes to other during slide show view. You can apply transition effects to a single slide as well as all slides.

3. How will you insert your own sound in a presentation?
Answer:
To insert your own sound in a presentation:
• Select the slide where you want to insert the recorded sound. Click on the Audio drop down arrow in the Media group on the Insert tab.
• Choose the Record Audio option from the drop-down menu. The Record Sound dialog box appears.
• Click on the Record button to start recording and click on the Stop button when you finish recording. Click on OK to use the recorded sound.

4. What is an Action Button? Why do we use it in a slide?
Answer:
Action Button are built-in button shapes that you can add to a presentation and set to link to another slide, play a sound, or perform some other action to clipart, pictures or the text in smart art graphics when one clicks or hovers the mouse pointer on the button, the selected action will occur.


No comments:

Post a Comment

Also read!

Class 6 Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

• Class 9

Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 9 Map Pointing Solutions
Class 9 NCERT Civics Solutions
Class 9 NCERT Geography Solutions
Class 9 NCERT History Solutions
Class 9 NCERT Maths Solutions
Class 9 NCERT Science Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts (Animals)
Facts (Extra)

• Mathematics quick links
Cubes of numbers
Squares of numbers
Mathematical Terms
Maths Tricks