Kips Class 9 AI Unit 3: Information and Communication Technology Skills (Introduction to E-mail)


Unit 3: Information and Communication Technology Skills (Introduction to E-mail)

Assessment Time
A. Multiple Choice Questions:
1. __________ folder of an e-mail account contains all the received mails.
a) Inbox
b) Drafts
c) Trash
d) Spam
Answer:
a) Inbox

2. An unwanted mail or message sent to a large number of people is called _____________.
a) Worm
b) Spam
c) Virus
d) Trash
Answer:
b) Spam

3. An E-mail address consists of two parts separated by the ‘@’ symbol, a User Name and a ___________.
a) Address
b) Domain ID
c) URL
d) Domain Name
Answer:
d) Domain Name

4. Which of the following is not a free web-based e-mail service?
a) Gmail.com
b) Facebook.com
c) Yahoo.com
d) MSN.com
Answer:
b) Facebook.com

5. In an E-mail message, Cc stands for _______________.
a) Carbon copy
b) Cannot copy
c) Can copy
d) Contains copy
Answer:
a) Carbon copy

B. State True or False:
1. E-mail is an expensive mode of communication. (False)
Correct Answer:
E-mail is an economical mode of communication.
2. In an E-mail message, Bcc stands for Blind carbon copy. (True)
3. All the received mails are automatically stored in the Trash folder. (False)
Correct Answer:
All the received mails are automatically stored in the Inbox folder.
4. No video, music or text file can be attached to an E-mail. (False)
Correct Answer:
Video, music or text file can be attached to an E-mail.
5. In the To section of an E-mail message, we can type the e-mail address of the sender. (False)
Correct Answer:
In the To section of an E-mail message, we can type the e-mail address of the recipient.

C. Answer the Following Questions:
1. What are the two parts of an E-mail address? Briefly explain each of them.
Answer:
Two parts of an e-mail address are
• User Name: It is the name of a person’s account, which can be an actual name or an alphanumeric string.
• Domain Name: It is the location of the person’s account on the Internet separated by a period.

2. Why is E-mail so popular over conventional mails?
Answer:
E-mails allows us to communicate quickly with the people around the world at any time. E-mail is an economical mode of communication. It also helps in reducing the wastage of paper.

3. What are the parts of an E-mail?
Answer:
The parts of an E-mail are
• From
• To
• Subject
• Cc
• Bcc
• Message body

4. Discuss the procedure to attach a file to an E-mail message.
Answer:
To attach a file to an E-mail message
• Click on the Attach a file icon on the toolbar at the bottom of the Compose window.
• The Open dialog box will appear.
• Browse through your files and select the files you would like to attach.
• Click on the Open button. The file gets attached to the e-mail message.

No comments:

Post a Comment

Also read!

Click on any of the below text for additional links:

Class 6

→ Class 6 Computer Kips Solutions
→ Class 6 Gul Mohar English Solutions
→ Class 6 Map Pointing Solutions
→ Class 6 NCERT Civics Solutions
→ Class 6 NCERT Geography Solutions
→ Class 6 NCERT History Solutions
→ Class 6 NCERT Maths Solutions
→ Class 6 NCERT Science Solutions

Class 7

→ Class 7 Computer Kips Solutions
→ Class 7 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 7
→ English Writing Skills Class 7
→ Class 7 Map Pointing Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Notes
→ Class 7 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 7 NCERT Geography Solutions
→ Class 7 NCERT Geography Notes
→ Class 7 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 7 NCERT History Solutions
→ Class 7 NCERT History Notes
→ Class 7 NCERT History Extra Questions
→ Class 7 NCERT Maths Solutions
→ Class 7 NCERT Science Solutions
→ Class 7 NCERT Science Notes
→ Class 7 NCERT Science Extra Questions

Class 8

→ Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 8 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 8
→ English Writing Skills Class 8
→ Class 8 Map Pointing Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Notes
→ Class 8 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 8 NCERT Geography Solutions
→ Class 8 NCERT Geography Notes
→ Class 8 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 8 NCERT History Solutions
→ Class 8 NCERT History Notes
→ Class 8 NCERT History Extra Questions
→ Class 8 NCERT Maths Solutions
→ Class 8 NCERT Science Solutions
→ Class 8 NCERT Science Notes
→ Class 8 NCERT Science Extra Questions
→ Class 8 NCERT Science Exemplar
→ Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9

→ Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 9 Map Pointing Solutions
→ Class 9 NCERT Civics Solutions
→ Class 9 NCERT Geography Solutions
→ Class 9 NCERT History Solutions
→ Class 9 NCERT Maths Solutions
→ Class 9 NCERT Science Solutions

Class 10

→ Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Notes
→ Class 10 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 10 NCERT Geography Solutions
→ Class 10 NCERT Geography Notes
→ Class 10 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
→ Class 10 NCERT History Extra Questions
→ Class 10 NCERT Maths Solutions
→ Class 10 NCERT Science Solutions
→ Class 10 NCERT Science Notes
→ Class 10 NCERT Science Extra Questions

Computer Languages

→ Python Basics

Extra Activities

→ Extra Activities

Extra Knowledge

→ Extra Information
→ General Knowledge
→ Historical Places in India
→ Latest technology
→ Physical Sciences
→ Facts

• Mathematics quick links
→ Mathematical Terms
→ Maths Tricks

Home Top