Kips Class 7 Cyber Apps Chapter 9 Using Lists and Tables in HTML5


Chapter 9 Using Lists and Tables in HTML5

Brain Developers
A. Fill in the blanks:
1. A List is the most efficient way of presenting information in a precise manner.
2. An Unordered list indents each item in the list and adds a bullet against each item.
3. The Border-spacing property is used to specify the distance between the borders of the adjacent cells.
4. The Reversed attribute of <ol> tag puts the list in the descending order.
5. A Description list is used to present a list of definitions for terms.

B. State True or False:
1. An Ordered list automatically starts with the number 0. (False)
Correct Answer:
An Ordered list automatically starts with the number 10.
2. The List-style-type property specifies the type of list item marker that will be used as a bullet. (False)
Correct Answer:
The List-style-type specifies the bullet style that will be used as the type of list item marker.
3. The <TR> tag must always be present inside the row tag <TD>. (False)
Correct Answer:
The <TD> tag must always be present inside the row tag <TR>.
4. The tag <DT> is used to define the terms or names. (True)
5. The default value of empty-cells property is hide. (False)
Correct Answer:
The default value of empty-cells property is show.

C. Application Based Questions:
1. Manas has created a table and he wants that the table borders should be collapsed into a single border. Which property should he use?
Answer:
He should use border-collapse property.

2. Myrah want to use an image as the list item marker for her list. Can you suggest her the property to complete the task?
Answer:
She should use List-style-image property to complete the task.

D. Multiple Choice Questions:
1. Unordered lists is also known as _________ list.
a) Bulleted
b) Numbered
c) Multilevel
Answer:
a) Bulleted

2. By default, ordered list starts with ______________.
a) A
b) 1
c) a
Answer:
b) 1

3. With ________ property, you can specify the position of the list-item markers.
a) List-style-position
b) List-style-place
c) List-position
Answer:
a) List-style-position

4. In Description list, _____________ tag helps in describing each term or name.
a) <dl>
b) <dd>
c) <dn>
Answer:
b) <dd>

5. _______________ property helps in specifying the placement of a table caption.
a) Caption-style
b) Caption-place
c) Caption-side
Answer:
c) Caption-side

E. Answer the following:
1. Differentiate between <UL> and <OL> tags.
Answer:
<ul> tag begins an unordered list, where the items in the list are not to be displayed in any particular sequence. Whereas, the tag displays the list of items in a specific order. Such a list is called an ordered list. It indents and gives a number to each item in the list.

2. What are the different types of lists supported by HTML5? Explain each one of them briefly.
Answer:
The different types of lists supported by HTML5 are
• List-style-type: This property specifies the bullet style that will be used as the type of list item marker.
• List-style-image: With this property, you can specify an image as the list item marker.
• List-style-position: You can specify the position of the list-item markers with the help of this property, i.e., to make them appear inside or outside the content flow.

3. What are Tables and how are they created in HTML5?
Answer:
Tables are extremely popular on the web because they are flexible and an attractive way of presenting information in the form of rows and columns. To create a table in HTML5, <table> tag is used. Each table begins with a <table> tag and ends with </table> tag.

4. Write short notes on:
a) List-style-image: ____________________________________________
b) List-style: __________________________________________________
c) Empty-cells: ________________________________________________
Answer:

a) List-style-image: With this property, you can specify an image as the list item marker.
b) List-style: This is the shorthand property wherein all the list properties can be specified in one declaration.
c) Empty-cells: This property helps in specifying whether or not the border and background are to be placed around empty cells in a table.

No comments:

Post a Comment

Also read!

Click on any of the below text for additional links:

Class 6

→ Class 6 Computer Kips Solutions
→ Class 6 Gul Mohar English Solutions
→ Class 6 Map Pointing Solutions
→ Class 6 NCERT Civics Solutions
→ Class 6 NCERT Geography Solutions
→ Class 6 NCERT History Solutions
→ Class 6 NCERT Maths Solutions
→ Class 6 NCERT Science Solutions

Class 7

→ Class 7 Computer Kips Solutions
→ Class 7 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 7
→ English Writing Skills Class 7
→ Class 7 Map Pointing Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Solutions
→ Class 7 NCERT Civics Notes
→ Class 7 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 7 NCERT Geography Solutions
→ Class 7 NCERT Geography Notes
→ Class 7 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 7 NCERT History Solutions
→ Class 7 NCERT History Notes
→ Class 7 NCERT History Extra Questions
→ Class 7 NCERT Maths Solutions
→ Class 7 NCERT Science Solutions
→ Class 7 NCERT Science Notes
→ Class 7 NCERT Science Extra Questions

Class 8

→ Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 8 Gul Mohar English Solutions
→ English Grammar Class 8
→ English Writing Skills Class 8
→ Class 8 Map Pointing Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Solutions
→ Class 8 NCERT Civics Notes
→ Class 8 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 8 NCERT Geography Solutions
→ Class 8 NCERT Geography Notes
→ Class 8 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 8 NCERT History Solutions
→ Class 8 NCERT History Notes
→ Class 8 NCERT History Extra Questions
→ Class 8 NCERT Maths Solutions
→ Class 8 NCERT Science Solutions
→ Class 8 NCERT Science Notes
→ Class 8 NCERT Science Extra Questions
→ Class 8 NCERT Science Exemplar
→ Class 8 NCERT Science MCQs

Class 9

→ Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 9 Map Pointing Solutions
→ Class 9 NCERT Civics Solutions
→ Class 9 NCERT Geography Solutions
→ Class 9 NCERT History Solutions
→ Class 9 NCERT Maths Solutions
→ Class 9 NCERT Science Solutions

Class 10

→ Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
→ Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Solutions
→ Class 10 NCERT Civics Notes
→ Class 10 NCERT Civics Extra Questions
→ Class 10 NCERT Geography Solutions
→ Class 10 NCERT Geography Notes
→ Class 10 NCERT Geography Extra Questions
→ Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
→ Class 10 NCERT History Extra Questions
→ Class 10 NCERT Maths Solutions
→ Class 10 NCERT Science Solutions
→ Class 10 NCERT Science Notes
→ Class 10 NCERT Science Extra Questions

Computer Languages

→ Python Basics

Extra Activities

→ Extra Activities

Extra Knowledge

→ Extra Information
→ General Knowledge
→ Historical Places in India
→ Latest technology
→ Physical Sciences
→ Facts

• Mathematics quick links
→ Mathematical Terms
→ Maths Tricks

Home Top