Kips Class 6 Cyber Apps Chapter 9 Log On to Animate CC

Chapter 9 Log On to Animate CC

Brain Developers
A. Fill in the blanks:
1. Stage is the area where we create our drawings.
2. Timeline is the area used to control the sequencing and timing of graphics and other elements of a movie.
3. PolyStar tool is used to draw a star with five sides.
4. Modify > Document option can also be used to modify the document settings.
5. Straighten is the default mode of the Pencil Tool when it is selected.
6. Using Oval Primitive Tool, you can modify the start and end angle of an oval.

B. State True or False:
1. The PolyStar Tool is used to draw polygons and star shapes. (True)
2. Text Tool is used to insert text on the Stage. (True)
3. To change the style of lines, select the Style option in the Properties panel. (False)
4. The Ink Bottle Tool is used to change the fill colour. (False)
Correct Answer:
The Ink Bottle Tool is used to change the stroke colour, width, and styles of lines or shape outlines.
5. The Shortcut key for Pencil Tool is P. (False)
Correct Answer:
The Shortcut key for Pen Tool is P.
6. To quickly delete everything from the Stage, double-click on the Eraser Tool. (True)

C. Application Based Questions:
1. Sumit has to make a greeting card, on which he wants to draw flowers. Which tool will you suggest him to use?
Answer:
Sumit should use PolyStar Tool to draw flowers on the greeting card.

2. Kartik has drawn a beautiful scenery. He wants to colour the objects present on the scenery but he does not know how to do it. Suggest him the right option to fulfill the task.
Answer:
Kartik should use Paint Bucket Tool to colour the objects present on the scenery.

D. Multiple Choice Questions:
1. Which of the following modifier of Brush Tool allows you to paint the blank area of the stage, leaving lines and fills unaffected?
a) Paint Normal
b) Paint Selection
c) Paint Behind
Answer:
c) Paint Behind

2. _______________ function key is used to insert a keyframe.
a) F5
b) F6
c) F7
Answer:
b) F6

3. _____________ tool is used to draw precise paths, straight lines, or smooth flowing curves.
a) Pencil
b) Brush
c) Pen
Answer:
c) Pen

4. ______________ key combination is used to break apart the text into individual letters.
a) Ctrl + B
b) Ctrl + V
c) Ctrl + G
Answer:
a) Ctrl + B

E. Write the function of the following tools briefly:

E. bit

Answer:
1. This is the Pencil tool. It is a freehand drawing tool. We can draw freeform lines and shapes.
2. This is the Pen tool. It is used to draw precise paths in the form of straight lines or smooth flowing curves.
3. This is the Eraser tool. It is used to erase the unwanted lines and fills of an object from the object.
4. This is the Paint Bucket tool. It is used to fill the enclosed areas of an object with colours.

F. Answer the following:
1. What is Animate? What are the main parts of Animate working environment?
Answer:
Animate is a software package that allows users to create interactive animations. Using Animate, one can combine images, audio, video and other effects to create animations. The main parts of Animate working environment are Menu bar, the Stage, the Tools Panel, the Properties Panel and Timeline.

2. What is the difference between Paint Bucket and Ink Bottle Tool?
Answer:

• Paint Bucket
→ It is used to fill the enclosed areas of an object with colours, in a single click.
→ It is also used to fill the areas that are not completely closed.
• Ink Bottle tool
→ It is used to change the stroke colour, width, and the style of lines or shape outlines.

3. Name the three modes of Pencil Tool.
Answer:
The three modes of Pencil Tool are Straighten, Smooth and Ink.

4. What are the options of the Eraser Mode modifier? Explain any two briefly.
Answer:
The options of the Eraser Mode modifier are Erase Normal, Erase Fills, Erase Lines, Erase Selected Fills and Erase Inside.
• Erase Lines: Erases only strokes without affecting the files.
• Erase Fills: Erases only the filled areas of an object while outlines remain unaffected.

5. What are Keyframes?
Answer:
Keyframes are special types of frames where we can define change in the object for an animation like position, colour, shape, etc.

No comments:

Post a Comment

Buy from our Store

Visit our VS Store to get Extra Discounts! Only for our Beloved users!

Visit here

Also read!

• Class 6

Class 6 Computer Kips Solutions
Class 6 Gul Mohar English Solutions
→ Class 6 Map Pointing Solutions
Class 6 NCERT Civics Solutions
Class 6 NCERT Geography Solutions
Class 6 NCERT History Solutions
Class 6 NCERT Maths Solutions
Class 6 NCERT Science Solutions

• Class 7

Class 7 Computer Kips Solutions
Class 7 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 7
English Writing Skills Class 7
Class 7 Map Pointing Solutions
Class 7 NCERT Civics Solutions
Class 7 NCERT Civics Notes
Class 7 NCERT Civics Extra Questions
Class 7 NCERT Geography Solutions
Class 7 NCERT Geography Notes
Class 7 NCERT Geography Extra Questions
Class 7 NCERT History Solutions
Class 7 NCERT History Notes
Class 7 NCERT History Extra Questions
Class 7 NCERT Maths Solutions
Class 7 NCERT Science Solutions
Class 7 NCERT Science Notes
Class 7 NCERT Science Extra Questions

• Class 8

Class 8 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 8 Gul Mohar English Solutions
English Grammar Class 8
English Writing Skills Class 8
Class 8 Map Pointing Solutions
Class 8 NCERT Civics Solutions
Class 8 NCERT Civics Notes
Class 8 NCERT Civics Extra Questions
Class 8 NCERT Geography Solutions
Class 8 NCERT Geography Notes
Class 8 NCERT Geography Extra Questions
Class 8 NCERT History Solutions
Class 8 NCERT History Notes
Class 8 NCERT History Extra Questions
Class 8 NCERT Maths Solutions
Class 8 NCERT Science Solutions
Class 8 NCERT Science Notes
Class 8 NCERT Science Extra Questions
Class 8 NCERT Science Exemplar
Class 8 NCERT Science MCQs

• Class 9

Class 9 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 9 Map Pointing Solutions
Class 9 NCERT Civics Solutions
Class 9 NCERT Geography Solutions
Class 9 NCERT History Solutions
Class 9 NCERT Maths Solutions
Class 9 NCERT Science Solutions

• Class 10

Class 10 Kips Artificial Intelligence Solutions
Class 10 NCERT English Solutions
→ Class 10 Map Pointing Solutions
Class 10 NCERT Civics Solutions
Class 10 NCERT Civics Notes
Class 10 NCERT Civics Extra Questions
Class 10 NCERT Geography Solutions
Class 10 NCERT Geography Notes
Class 10 NCERT Geography Extra Questions
Class 10 NCERT History Solutions
→ Class 10 NCERT History Notes
Class 10 NCERT History Extra Questions
Class 10 NCERT Maths Solutions
Class 10 NCERT Science Solutions
Class 10 NCERT Science Notes
Class 10 NCERT Science Extra Questions

• Computer languages
Python Basics

• Extra Activities
Extra Activities

• Extra Knowledge
Extra Information
General Knowledge
Historical Places in India
Latest technology
Physical Sciences
Facts

• Mathematics quick links
Mathematical Terms
Maths Tricks